Reacties

Ode aan Pa — 4 reacties

 1. Beste Léon, ik las je blog over je vader met veel plezier. Op 3 juni is mijn pa – Jacobus Johannes van Zijl, nakomeling van Johannes, de eerste Van Zijl die in Zuid-Afrika geboren werd – 84 jaar oud. Op 1 juni vieren we mijn pa’s verjaardag met alvast de eerste van 2 of 3 feestelijke bijeenkomsten. Misschien reis ik met hem in oktober nog een keer naar Nederland. Het zou leuk zijn indien we dan met je een ontmoeting kunnen afspreken. Als langstlevende van de 4 kinderen van Willem Jacobus van Zijl (1904-1995)en Maria Catharine Wilson (1908-1995) is hij de laatste die nog veel informatie over de voorgeslachten in onze lijn van de familie kan bijdragen.

 2. beste Leon,
  leuk om de blog te lezen en mooi hoe jij dat contact met je vader had!
  ik moet denken aan mijn vader Gerard van Zijl, geboren 16 maart 1919 en overleden op 21 november 1978…59 jaar en net na 44 dienstjaren met pre pensioen, hartstilstand….nooit afscheid kunnen nemen.
  hij was wel het begin van mijn contact met jou vreemd genoeg.
  hij was een echte van Zijl-en mens.
  ik zie hem nog aan de tafel zitten, elke mutatie in de van Zijlen naam werd op een vel mooi papier geschreven, naam, geb. datum of overlijdens datum en wie van wie afstamde….daarna oprollen en in een koker van hard karton gestopt die hij had beplakt met een gouden folie en een zilveren folie- bekleedde dop.
  een no-nonsense mens, maar die folie gaf aan hoe waardevol hij de naam vond!
  ik heb na zijn dood de koker in mijn bezit en kon toe in de 80-er jaren jou de namen doorspelen…..mooi!

  groet wim van zijl

  • Heel bijzonder om te lezen, Wim… Al zou de blog niks zijn geworden, dit vind ik al een geweldig mooi resultaat. Kijk, stamboomgegevens verzamelen en bij elkaar zetten is één ding, maar verhalen over de Van Zijl-en wereldwijd brengen zo’n ”dooie” verzameling tot leven! Dank voor je reactie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »