HomeVan_Zijl wereldwijdAmersfoort

Reacties

Amersfoort — 5 reacties

 1. Wat een leuk verhaal Leon. Mijn moeder is een Amersfoortse en ik daarom in grote mate in Amersfoort geinteresseer. Ik hoop daar deze zomer ook weer eens een stadswandeling te maken. Er woont nog steeds familie van mij in Amersfoort, helaas geen Van Zijlen. Wel daar in de omgeving, Ermelo, Nunspeet, Harderwijk enz…..maar dat zijn afstammelingen van een Van Zijl uit Woudrichem. Joannes Van Zijl, geboren in 1808 te Woudrichem vertrekt namelijk vanuit Woudrichem naar Hierden (Harderwijk)en trouwt in 1834 in Amersfoort met Johanna Vetkamp uit Hoogland.
  Ook heb ik een Dirk Van Zijl uit IJsselstein die in 1889 met een Mientje Hubert getrouwd is. Mientje is een voorouder van mijn Hubert-familie! Grappig!
  Het boeit mij ook steeds meer om te horen dat Van Zijlen ook daar hun stempel gedrukt hebben.
  Wat bedoel je met “voorzoon”. Zou het niet mogelijk kunnen zijn dat alle Van Zijlen tenslotte van een en de dezelfde voorouder afstammen?

  Nog een fijne zomer, groetjes van Anneke, kleindochter van Hendrika van Zjl uit Harderwijk!

  Ik ben benieuwd!

  • Leuk, Anneke, dat er dan weer een paar stukjes op hun plek vallen in de puzzel. En natuurlijk ook om te horen dat de Van Zijl-en je zo lekker bezighouden ;-))
   Een ”voorzoon” is een kind dat voor het huwelijk is geboren. Dat kan: of uit een eerder huwelijk zijn (maar in dit geval is niet bekend met wie dat dan was) of het kan een kind zijn van de man met wie ze later trouwde. In ons geval zal het een kind uit een eerder huwelijk zijn. En ligt er voor mij dus weer de schone taak om dan te achterhalen met wie ze eerder in het huwelijk is getreden.

   Groet,

   Léon

 2. Amersfoort verwys seker na Amersfoort in Holland. Toevallig is ek op Amersfoort, Suid-Afrika gebore. My oupa-grootjie het op die plaas Bloemendal, Amersfoort gebly. Daar is ook ‘n paar familie grafte op Bloemendal maar ek probeer nog fotos van die grafte in die hande kry. As ek reg onthou was my oupa Casper Cornelius van Zyl.

  My niggie gaan volgende jaar in Holland au pair. Dalk loop sy nog ‘n familielid of twee daar raak!!

  • Hallo, Francis…
   He4ty zou zomaar kunnen dat ze een Van Zijl tegen het lijf loopt: er zitten er hier genoeg ;-)) En ze is natuurlijk altijd van harte welkom in Houten, bij ons thuis.

   • My niggie is nou alweer terug in Suid-Afrika.
    Ek wil kyk of ek dalk kan opspoor waar my oupagrootjie vandaan kom
    Nicolaas Cornelius van Zyl – gebore 12 Julie 1867, oorlede 31 Augustus 1950 te Amersfoort, Suid-Afrika.
    Getroud met Maria Magrietha Johanne – oorlede 31 Oktober 1951 te Amersfoort, Suid-Afrika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Translate »