We doorkruisen Catalonië in oostelijke richting dag 32 – do 15 september 2016

We gaan op weg naar Mendigorria, waar we zullen eindigen op camping Errota El Molino. Daar zitten we nog 25km van de beroemde stierenstad: Pamplona. Ook hier loopt de .. de Santiago door dit gebied.

We verlaten Tardets e.

Snelwegen 

We hebben beslo.

fijn

altern

Kop 4

We zien al de eerste borden in de richting van Mendigorria wijzen. Dat gaat goed.

Camping El Molino is buitengewoon

De pelgrimsroute naar Santiago loopt op enkele kilometers door het mooie dorp Puente La Reina. Op de camping ligt een overdekt, verwarmd winterzwembad en er zijn mogelijkheden voor squash en tennis. De omgeving nodigt uit tot wandelen, mountainbiken, kanoën en culturele uitstapjes. We overnachten hier voor 19 euro op een van de 170 toerplaatsen: best een grote camping dus. Camping El Molino in Mendigorria heeft -als een van de weinige campings in Spanje- een milieu-certificaat. Tevens is er een restaurant met regionale keuken. Deze 4-sterren camping ligt -met een eigen aanlegsteiger- aan de rivier de Arga.

We melden ons bij de receptie en de ontvangst is heel hartelijk. We krijgen uitgebreide informatie -alsof we er een hele week zullen blijven- en worden netjes ingeschreven. Zelf een plekje uitzoeken? “Gaat u maar even kijken; dan horen wij straks graag het plaatsnummer.”

Intussen hebben we al besloten dat we -nu we toch zo dicht bij Pamplona zitten- om ook die satd te bezoeken. Dan weten we wat beter waarover ze het bijvoorbeeld op tv hebben als dat -toch dwaze- evenement met die rennende  stieren door de stad plaatsvindt.

 

ga naar volgende pagina