Met Moustache op reis

Onze Heppiebuzz: de camper die zoveel vrijheid geeftReizen is een van de grote, gezamenlijke hobby’s van ons: Léon  (Moustache) & Loes van Zijl. Als we zelf reizen plannen, kijken we graag op internet naar reisverslagen van anderen want dat geeft inspiratie en levert ons tips op. Dat reizen doen we vaak met de camper -onze Heppiebuzz- een Dethleffs Globetrotter Esprit. Maar we trekken er ook op uit met de fiets, vaak achterop de auto of camper. Vanzelfsprekend gebruiken we voor de langere afstanden overzee natuurlijk het vliegtuig.

Reisverslagen laten je een reis herbeleven

Om ook anderen te inspireren en onze reizen te laten meebeleven, gebruiken we deze website of zo u wilt: dit thuisblad om de verslagen van gemaakte reizen te presenteren. Bovendien kunnen we dan zelf ook nog eens nagenieten.

Bij de start van deze site van-zijl.eu heb ik een grote overstap gemaakt van de oude vertrouwde www.moustache.nu  naar een WordPress-omgeving.

De eerste reisverslagen staan op de inhoudsbalk in het uitrolmenu. Die gaan onder meer over onze reis naar Zuid-Afrika.

Het is ook mogelijk vanuit hier naar de oude vertrouwde site te gaan. Daarop zijn eveneens veel reisverslagen te vinden. Op van-zijl.eu komen er steeds de nieuwste reizen bij. Alle te vinden in het uitrolmenu.

Reizen per camper: maak je droom waar

Moustache op reisMensen die geen camper hebben, vragen ons weleens: waarom zijn jullie zo’n fan van een camperreis? Dat ga ik hieronder proberen uit te leggen. Waarbij ik voorop stel: het is onze keuze, wij voelen ons hier goed bij, maar anderen kunnen natuurlijk vanuit hun eigen overwegingen voor andere manieren kiezen om de vakanties door te brengen.

Zijn we niet allemaal ”zwervers”?

Afwijken van het gebruikelijke, van gebaande paden, eens een keer iets heel anders doen. Wie wil dat niet? Wij allemaal, toch! Die vrijheid geeft je een camper. Je bepaalt -langer of zelfs heel kort- vooraf waar je nu weer naar toe wilt. Hoe lang blijf je daar? Dat is aan jezelf. Afhankelijk van de omstandigheden: het mooie weer of juist voortdurende regen, prachtig natuurschoon, een interessante stad… Het kan allemaal. Bovendien heb je je eigen spulletjes- lekker makkelijk ”verrijdbaar” op hun vaste plek gewoon bij de hand. Je hebt stromend water en stroom, je kunt je ‘huisje’ verwarmen of juist koelen. En: je zit na aankomst zó weer heerlijk buiten.

Verrassende ontmoeting

Laat ik eens een praktisch voorbeeld uit een reis geven, dat ons altijd zal bijblijven. We waren met een huurcamper in Australië over de Great Ocean Road op weg naar onze overnachtingsplek: Bimbipark in Cape Otway. Ik draai de camper achteruit naast een boom. Dan stap ik uit, kijk omhoog naar de boom en zie een koalabeertje op z’n gemak op een tak zitten. Wauw! De tweede verrassing volgt als een nazaat van een Hollandse emigrant, die daar aan het werk is, ons hoort praten, want het Nederlands is voor hem herkenbaar. Hij laat zien hoe je de hier aanwezige kookaburra’s -een inheemse vogel- uit de hand kunt laten eten. Daardoor staat ons besluit staat vast: in plaats van de geplande ene nacht, blijven we hier gewoon langer. Zo midden in de natuur: dat is toch genieten?!

Vrijheid

mm

 

Klik voor onze reisverslagen op een van onderstaande foto’s.

 Mt_Robson_intro